E-post meramatgladjemedmatallergi@hotmail.com
Facebook http://www.facebook.com/matallergi
Instagram meramatgladjemedmatallergi

Hej! 

Vad kul att du hittade hit! Jag som skriver denna blogg är en mamma som tillsammans med min man fick två underbara ungar med födoämnesallergier mot mjölk, ägg och havre, tidigare även mot soja samt lite annat smått. Passionen för matlagning och bakning har följt mig genom livet och följer mig fortfarande. Att barnen har matallergier är inget hinder utan ger bara lite mer utmaning. Den grundsyn jag har präglas av matglädjen i vardagen och det är viktigt för mig att mina barn får uppleva den glädjen. De står ofta med mig i köket och rör i grytorna eller med sina små händer i bulldegen.

Med tiden har intresset för matallergier och maten vuxit fram. Även om mina barn inte har allergi mot sädesslag, mer än havre, så har nyfikenheten att baka med andra mjölsorter än vete och råg vuxit fram. Du kommer att få se fler recept med rismjöl, bovete, majsmjöl, durramjöl framöver. Det är spännande och utmanande och roligt att se hur bakverken blir med egna kombinationer. 

Flera av de recept jag skriver om här är vedertagna och gamla recept som du hittar i vilken kokbok som helst. Jag har bara omarbetat dem något för att passa våra behov. Att blogga om min mat är inte bara ett perfekt ställe att samla recepten på utan också en möjlighet att få utlopp för kreativiteten. Det är enormt roligt att baka och laga mat för att sedan fotografera och skriva om den. Jag hoppas att du finner nöje med bloggen och en och annan matinspiration.

Ha en fin dag!

Ingela Nyman, Mera matglädje med matallergi