Den veganska födelsetårtan med  regnbågsfärger. Dekorerad med en sjuårings noggrannhet 😊. Vi valde att baka botten i en hjärtform. Och till denna tårta bakade vi två omgångar sockerkaksbotten.

Receptet är för en sats sockerkaka:

4 dl mjöl 

2 dl socker

2,5  tsk bakpulver 

2 tsk vaniljsocker 

1 nypa salt 

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Tillsätt:

3/4 dl rapsolja 

3-3;5 dl växtbaserad dryck

Vispa ihop till en slät och fin smet. 

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen i ugnen i 45 -50 minuter tills kakan fått en fin färg. Stick med en provsticka för att kolla att kakan är färdig. Låt svalna. 

Dela tårtbotten i två delar (eller baka en till). Fyll med växtbaserad vispar grädde, skivade jordgubbar, mosad banan. Lägg på locket och bred grädde ovanpå. Dekorera med bär, strössel och citronmeliss.  Eller täck tårtan med marsipan. Jag skar flikar i marsipanen som jag flikade upp. Sedan fyllde vi "hålet" med  blåbär, vindruvor, hallon och dekorerade med marsipanrosor, lavendel och rosor. 😍