Med nyskördade rabarber kan man baka en härlig paj. Smarrigt värre tyckte både jag och fikagästen som var hitbjuden. Denna är bakad utan mjölk, ägg, soja, vete & gluten.



 ca 7 st normalstora rabarberstjälkar
1dl rismjöl
1dl majsmjöl
1,5 dl potatismjöl

(Eller om man tål vete & gluten, 2 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl)

2 dl rörsocker
1tsk äkta vaniljsocker
1tsk bakpulver
1nypa salt

125 gram mjölk och sojafritt margarin
1/2 dl mjölkfri matlagningsgrädde (havre,ris,soja)
1/2 dl ljus sirap

Skölj och ansa rabarbern och skär dem i bitar. Lägg rabarbern i en smörjd ugnsform.

Smält margarinet och blanda ner sirap och den mjölkfria matlagningsgrädden. Låt puttra upp.

Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda sedan ihop den torra med margarinblandningen. Rör om tills smeten blivit ordentligt blandad. Häll sedan smeten över rabarbern och baka pajen mitt i ugnen i 150 grader i ca 50 minuter. Servera den ljummen med mjölkfri vaniljglass eller vaniljsås.