Rulltårta är en riktig klassiker och den slänger man ihop på några minuter. Och så gott det är! Här följer receptet på denna, utan ägg & mjölk:

50 gram mjölk och sojafritt margarin
2 dl socker
2 dl mjölkfri dryck, havre/ osötad soja/ris
2 tsk (rågade) bakpulver
2 dl vetemjöl

Värm ugnen till 250 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och fyll på med drycken så den värms upp. Häll sedan över vätskan i bunken och rör om tills smeten blir jämn och fin.

Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten så den fördelar sig jämnt. (För mig räckte inte smeten enda ut i kanterna).

Baka kakan mitt i ugnen i ca 5-6 minuter.

Under tiden kakan står i ugnen lägger du ett bakplåtspapper på bänken. Strö ut strösocker jämnt över pappret. När kakan är färdig stjälper/vänder du upp den på pappret.

Tag bort bakplåtspappret som nu ligger på ovansidan. kakan. Sitter det fast kan du blöta en bakpensel med lite vatten och dra över pappret. Då lossnar det lättare.

Bred ut din favoritsylt över kakan och rulla ihop den. Låt pappret vara kvar runt kakan tills den svalnat. Hoppas det smakar!